Vad är dekorativ målning?

Dekorativ målning var mycket populär i forntida tider. Det fick först betydelse i Europa på artonhundratalet. Det utvecklades till ett självständigt yrke som glömdes efter två världskrig och som efterfrågas igen efter murens fall – med skillnaden att dekorativa målare nu främst är aktiva i restaureringar.

DEKORATIONSMÅLNINGENS HISTORIA

På artonhundratalet blev européer mer entusiastiska över antiken och dess imponerande monument. Det finns inte så många dekorativa målarna i Göteborg, men detta också mycket på grund av att efterfrågan inte är lika stor som på vanliga målare.

TYPERNA AV DEKORATIV MÅLNING

Dekorativ målning används inom olika områden:

  • Väggmålning: Det får liv i väggar både utomhus och inomhus. Tekniken sträcker sig från enkelt, måleri smycken till illusion målningar; detta bör lura ögat och se fantastiskt realistiskt ut. Det finns inga gränser för valet av motiv: det bör i första hand passa till respektive objekt och syfte.
  • Trämålning: Moderna plattor säljs nu med tryckta trämönster. De bör imitera det naturliga materialet och förmedla en hemtrevlig atmosfär. Trämålning strävar efter samma mål: träslag ska verka otroligt verkliga.
  • Marmorsmålning: Många människor vill ha marmor i deras hus – de brukar misslyckas i budgeten. Marmormålningen imiterar de vackraste typerna av marmor och tar dem in i dina egna fyra väggar. På sina ställen var marmormålningar en integrerad del av alla viktiga byggnader.
  • Stenmålning: Till skillnad från marmormålning är stenmålning en dekorativ teknik. Stenmålningar finns fortfarande i många kyrkor och palats. I det privata området kan du lägga till brickor i badrummet.
  • Stencilmålning: Med stencil överförs mönster, ornament eller bokstäver till tak och väggar. På detta sätt kan stora områden snabbt prydas. Dekorativa målare skapar vanligtvis själva stenciler; de anpassar ofta mallarna till deras kunders behov.
  • Skuggmålning: Målningen beskriver skuggor och ljus. Det sägs ge liv i gråa områden och lura ögonen.

DEKORATIVA MÅLARE ÅTERSTÄLLER GAMLA VERK

En erfaren dekorativ målare skapar inte bara sina egna verk: han bevarar och bevarar gamla målningar. Som en del av en restaurering återförs alla verk från områdena väggmålning, stencilmålning med mera. till sin ursprungliga form. Dekorativa målare arbetar i allmänhet med samma material som författarna till verken.

Kontakta oss som din målare i Göteborg!