Målade trappor som ett blickfång

Det är ingen tvekan om att trappor i ett hus inte bara ska vara funktionella utan också vackra att se på. Men efter några år – eller till och med decennier – är det ofta dags att ge trapporna en ny glans. Ibland är de slitna, slitna, bleka, ärriga och helt enkelt fula.

Detta kan krossa hela korridoren, oavsett hur vacker den annars är utformad. En elegant målad trätrappa är å andra sidan en underbar blickfångare som kan förbättra utseendet på ett helt rum. Vi visar vad du ska leta efter när du målar trappor – och hur du gör det steg för steg.

MÅLA TRAPPOR KORREKT – VAD DU I PRINCIP BEHÖVER VETA

Naturligtvis är det inte tillräckligt att doppa penseln i färgskopan och sedan applicera färgen på trappan – trots allt ska resultatet se bra ut och vara permanent. Professionell målning är tydligt igenkännlig och måste därför utföras med försiktighet. Om du vill måla trappor korrekt är det bäst att föst förbereda trapporna för målning.

Det första steget bör alltid vara att rengöra trapporna från smuts och slipa dem sedan med en slipmaskin. Förresten, kan hörn på trappan bäst nås med en triangulär slipmaskin. Rengör sedan hela ytan igen noggrant (sopa, damsug, torka) och kontrollera om fogarna måste fyllas i eller att utbrott i träet måste repareras.

Vissa områden, som ledstången, bör också rengöras med ett fettupplösande rengöringsmedel och vid behov också slipas ner. Damm måste också tas bort helt innan målningen kan börja.

Dessutom tejpa alla övergångar och områden som inte ska målas så exakt som möjligt med maskeringstejp. Dessutom kan maskeringsfilm hjälpa till att säkerställa att måla bara kommer till de angivna områdena.

Sedan är det bara att sätta igång att måla.

Om du inte orkar att ta tag i detta projekt så kan vi ta det ur dina händer så du kan ta det lugnt och sedan ändå kunna njuta av din nymålade trappa. Kontakta oss om du vill ha målning i Göteborg!