Designväggar – med mallar!

Numera finns det många möjligheter att designa dina väggar: Oavsett om det gäller vardagsrummet, sovrummet, köket eller badrummet – används ofta affischer, inramade bilder och dekorativa föremål. Tyvärr är det inte nödvändigtvis riktigt kreativa lösningar. Om du vill ha en snygg väggdekoration som är lätt att installera men som samtidigt imponerar gästerna, bör du designa väggarna med väggstenciler. Med hjälp av väggstenciler kan de mest kreativa motiven enkelt appliceras – du behöver inte vara en professionell konstnär för att göra detta.

DESIGNA VÄGGAR MED MALLAR – HUR FUNGERAR DET

Speciella stenciler för väggkonstruktion har länge varit tillgängliga i järnaffärer och möbelaffärer, men också på Internet. Med dem är det lekfullt enkelt att applicera kreativa motiv på väggarna. För att göra detta fixerar du bara mallen på väggen och fyller ut de utstansade områdena med önskad färg. Beroende på stencil är det ibland möjligt att arbeta mer jämnt med en svamp för att dutta dit färgen med en pensel.

När du är klar, låt färgen torka och dra långsamt och jämnt bort stencilen. Ett motiv är färdigt som ser ut som det har målats själv – och det är det. Själva mallen består vanligtvis av massiv kartong med en självhäftande undersida. Den levereras med en film, som sedan helt enkelt dras av stencilen så fort du vill använda den på väggen.

Ett annat bra tips: Innan du äntligen fäster stencilen där motivet senare ska vara, är det lämpligt att testa i förväg om utrymmet verkligen kommer till sin rätt. Låt en andra person hålla mallen mot väggen och titta på den från några meter bort. Förresten: väggstencils kan naturligtvis tas bort från väggarna utan att lämna några rester.

Du kan till och med skapa personliga väggstenciler online. Du kan själv bestämma hur du vill utforma dina väggar: det kanske ska vara en bokstav med ditt eget namn, kanske ett porträtt eller hemstadens silhuett. Det finns inga gränser för kreativitet. Du kan konfigurera exakt hur stor stencilen ska vara online – på så sätt kommer den att passa in i rummet mycket säkert.

INSPIRATION FÖR VARJE RUM – DESIGNVÄGGAR MED MALLAR

Det finns en mängd olika motiv av stenciler för väggkonstruktion att välja mellan. Medan barnrummet kan vara utmärkt dekorerat med djurmotiv, bokstäver, siffror eller blommor. För en stor, ljus vägg utan speciell dekoration rekommenderas det också att välja en expansiv och slående bild.

Vad sägs om en målad världskarta, som du sedan markerar de platser du redan har besökt? Eller kanske du gillar en offert från din favoritförfattare bättre? Oavsett vad du väljer – med stenciler för väggkonstruktion kan du ge ditt hem en mycket personlig och unik touch.

Kontakta oss för gratis rådgivning. Vi hjälper gärna till genom vår långa erfarenhet inom branschen. Vi erbjuder självklart också målare som kan ta över dina projekt i Göteborg!